Een must

  • Geplaatst op
  • Door Dieter Dewilde
  • 0

De Amerikaanse verkiezingen en de aanloop er naar toe. Ik volg het graag. Met alle ontwikkelingen en speculaties daarrond. Bijzonder interessant vind ik dat.
 
Het roept allerlei emoties op. Onverschilligheid zit daar niet bij.
 
Ik vind Amerika wel een boeiend curiosum. Omdat het land, net als wij, tot het ‘ontwikkelde Westen’ behoort, maar zo weinig gemeenschappelijk lijkt te hebben onze ideeën of gewoontes.
 
Een flagrant voorbeeld daarvan is de wapenwetgeving en hoe het de normaalste zaak is om een vuurwapen te bezitten.
 
In het ‘Second Amendment’ uit hun ‘Bill of Rights’ - de grondwet zeg maar - gaat het over het ‘natuurrecht’ dat iedere burger heeft om een wapen te bezitten én te dragen. En dat de regering daarin niet mag tussen komen. ‘Want iedereen heeft het recht zich te kunnen verdedigen.’
 
Het is een terugkerend en bijzonder gevoelig punt van discussie in ieder politiek debat. En een logica die ik niet helemaal volg.
 
De kogels en geweren liggen er in de Walmart (de Amerikaanse Colruyt) gewoon naast de pindakaas en de cornflakes.
 
En het resultaat?
 
Op internet vind je trieste lijstjes met de ‘mass shootings’ die er dagelijks plaats vinden. Dagelijks. Meerdere per dag. En dan zijn de ‘gewone schietpartijen’ nog niet mee geteld.
 
Dat hoeft natuurlijk niet te verbazen. Het is haast onvermijdelijk.
 
Waarom?
 
Omdat omgeving sterker is dan wilskracht of discipline. Altijd.
 
Dat is een interessant principe dat je zomaar op je hele leven kan toepassen.
 
Wil je niet meer snoepen? Zorg dan dat je geen snoep in huis hebt. Simpel.
Is alcohol een probleem? Dan leg je de flessen niet voor het grijpen in de woonkamer.
 
Zo kan je jouw omgeving aanpassen om een bepaald gedrag te voorkomen, of in de hand te werken.
 
Gezondere snacks? Zet een fruitmand in het midden van de kamer.
Meer focus? Schakel social media push berichten uit.
 
En wil je jezelf of je kinderen het geschenk van een (muzikale) ontwikkeling geven? Maak met muziek spelen dan gemakkelijk door het instrument in een statief te zetten. Ready to go. Binnen handbereik.
 
Vaak worden instrumenten goed opgeborgen. In een kist of tas, in de kast of onder het bed geschoven. ‘Opgeruimd staat netjes.'
 
Maar dat werkt natuurlijk niet. De goesting om te spelen smelt die als sneeuw voor de zon bij de gedachte aan het werk dat nodig is om die viool, cello of gitaar uit te halen, stoel klaar te zetten. Misschien nog even stemmen. Hars. Stoel. Voetbankje. Pupiter. Boek…
 
Zorg dus dat het instrument klaar staat. In het zicht. Pakken en wegwezen. En voor je het weet klinkt er 20 minuten muziek in huis.
 
Wij selecteerden enkele goede statieven of ophangsystemen speciaal voor ieder instrument. Je kan ze vinden bij de accessoires op onze website: https://www.arpeggiomusic.be/accessoires/
 
Een statief of ophangsysteem staat niet altijd op het lijstje van benodigdheden dat de leerkracht meegeeft. Maar het vergroot heel duidelijk de kans om de positieve impact van het bespelen van een instrument te kunnen ervaren.
 
Overweeg dus zeker een statief of ophanghaak. Je zal er blij mee zijn.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.