De 3 manieren om aan een harp te komen

De 3 manieren om aan een harp te komen

Je droomt er al lang van om harp te leren. Of je zoon/dochter popelt om zijn/haar engelenstatus wat meer in de verf zetten. Groot gelijk! Maar wat nu gedaan? Je hebt waarschijnlijk een harp nodig, maar welke precies? En hoe gaat dat juist in z'n werk? Moet je dan meteen in een duur instrument investeren? En wat als het harpspelen onverhoopt toch geen blijvertje is? Is die investering dan helemaal verloren?
 
Wel, om te beginnen: JA, je hebt een harp nodig om thuis te kunnen oefenen. En inderdaad, het is niét gelijk dewelke. Maar geen nood: je kan bij Arpeggio Music terecht! 
 
In onze harpwinkel werken verschillende professionele harpisten die je met plezier helpen het juiste instrument te kiezen. Bovendien is Arpeggio Music dé harpwinkel van België en verdeler van de twee meest gekende harpmerken ter wereld: Salvi en Lyon&Healy.
 
Maar concreet, wat zijn de mogelijkheden?
Er zijn 3 manieren om aan een harp te komen.
 
  • Huren
  • Huurkopen 
  • Kopen
 
Iedere formule heeft natuurlijk zijn eigen voordelen en garanties. Voor elk wat wils. Of je nu een beginner bent of al enkele jaar harp speelt.
 

Harp huren

Een harp huren is een goede manier om even te zien hoe het loopt. Is het harp spelen zoals je je had voorgesteld? Wordt het een 'blijvertje'?
Wanneer je een harp huurt kan je even aanvoelen of het echt iets voor jou is, zonder meteen een investering te moeten doen.
 
Concreet: wij verhuren Salvi en Lyon&Healy klepharpen, meestal met 34 snaren. De maandelijkse huurprijs is 40 euro, en er is natuurlijk een waarborg te betalen voor de huurharp. Optioneel kan je een verzekering nemen die je beschermt tegen mogelijke ongevallen of schade aan het instrument dat je gebruikt.
 
Huren is zeker een goede formule, maar we raden altijd aan om, indien mogelijk, niet te lang te huren. Gewoon omdat het natuurlijk oploopt wanneer je blijft huren zonder een eingen instrument aan te schaffen. Het kan natuurlijk wel. Geen probleem, maar zie je dat het harp spelen de komende jaren zal blijven duren dan is het een goed idee om uit te kijken naar een eigen instrument.
 
Bovendien kan je de helft van wat je aan huur betaalde recupereren bij aankoop van een nieuwe harp bij Arpeggio Music binnen het eerste jaar na de start van het huurcontract.
 
Om het administratief wat te vegemakkelijken voor ons én voor de klant vragen we de huur op voorhand te betalen, een jaar ver. Je betaalt de huur dus op voorhand, maar je kan op ieder moment het contract stopzetten door het instrument terug te brengen. De teveel betaalde huur en de waarborg worden dan gewoon teruggestort.
 
We hebben sinds dit schooljaar ook een tweede huurformule waarbij je niet het volledige jaar huur op voorhand betaalt, maar waar iedere 3 maanden de huur via een domicilieringsmandaat van jouw rekening wordt gehaald.
 

Harp huurkopen

Een harp huurkopen is in feite een afbetaling. In de praktijk is dit de minst populaire methode, maar het kan een hulp zijn voor mensen die niet meteen het volledige bedrag kunnen betalen.
 
Er zijn wel een aantal verschillen met het kopen in één keer.
 
  • een administratieve kost van 200 euro die aan de factuur wordt toegevoegd, 
  • geen terugnamegarantie (zie verder) inbegrepen.
 
Het huurkopen dat dan als volgt: je betaalt de helft van het instrument dat je kiest, plus de 200 euro. De andere helft wordt afbetaald zonder intrest over een periode van 18 maanden.
 
Concreet zou dat er zo uit kunnen zien:
Je koopt bijvoorbeeld een Salvi Hermes SG twv 4477 euro.
Eerste schijf te betalen is dan (4477 euro : 2) + 200 euro = 2238,5 + 200 = 2438,50 euro
Maandelijkse afbetaling voor 18 maanden is dan (2237,50 euro : 18) = 124,36 euro
 

Harp kopen

Een harp kopen is natuurlijk gewoon van het zegt.
Je kiest met onze begeleiding een harp uit het uitgebreide aanbod van Salvi en Lyon&Healy harpen. We helpen je graag! :)
 
Bij de aankoop van een nieuwe harp krijg je ook meteen een terugnamegarantie. Dit is een garantie die je enkel bij Arpeggio Music krijgt. Maar hoe gaat dat precies in z'n werk?

Wel, wanneer je in een mooie nieuwe harp investeert en binnen het eerste jaar na de aankoop blijft het harpspelen toch niet duren, dan nemen we de harp nog van je terug voor de nieuwprijs die je betaalde min de huur. Moest het dus toch fout lopen blijf je niet met een investering zitten waar je niets meer mee bent, maar betaal je enkel de huur voor het gebruik van het instrument. De rest wordt gewoon teruggestort. Zo ben je als ouder altijd zeker van jouw investering en kan je gerust zijn én fier dat jij jouw kind de kans kan geven om harp te leren.
 
Laat ons dat ook eens concreet maken.
 
Je investeerde bijvoorbeeld in een mooie Salvi Ana omdat je het verschil in klankkwaliteit en comfort heel erg kon appreciëren. Maar na een jaar wil je dochter, om wat voor reden dan ook, toch niet meer verder doen met de harp. Dan kan je jouw harp (indien in goede en volledige staat) aan ons teruggeven.
 
De nieuwprijs was 5747. De (theoretische) maandelijkse huurprijs voor de Ana is 100 euro. Dus dan krijg je dit bedrag nog teruggestort: 5747 - (12 x 100) = 4547 euro 
 
Uiteraard is de maandelijkse huurprijs afhankelijk van het instrument dat je hebt aangekocht.
 
Beter kunnen we het niet maken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.